PiaPaia.dk – en digital portfolio i blogformat

Hvorfor jeg har oprettet denne blog, og hvad skal den bruges til – det får du svar på her.

Bloggen er en digital portfolio

Medio august startede jeg på min bacheloruddannelse i digitale medier og design på IT-Universitetet. I det ene af vores fag, formidling, projektarbejde og webdesign, blev vi introduceret til begrebet portfolio. Vi fik til opgave at oprette en blog, som skal fungere som vores portfolio i første semester, eller gennem hele bacheloruddannelsen. Med portfolien skal vi dokumentere vores læring på en dagbogsagtig måde, hvor især vores reflektioner over egen læring bliver et centralt nøglepunkt.

Det er en eksamensopgave

Bloggen træder i stedet for en traditionel eksamen. Det betyder, at til december skal jeg aflevere min blog, der skal repræsentere det, jeg har lært, og min evne til at reflektere over det. Jeg vil derfor primært skrive om øvelser, opgaver og projekter, som på en særlig måde har rykket på noget for mig enten fagligt eller personligt.

Min første refleksion på bloggen

Jeg tror, at det er den første eksamensopgave nogensinde, som jeg er gået til med stor glæde. Som jeg oplever det, er en blog en genial, digital måde at kombinere den teori vi kommer igennem – f.eks. retorik (at blive skarpe på, hvordan vi kommunikerer), i interaktionsdesign (hav fokus på brugerne) og i medier og kommunikation (hvor vi indtil videre mest har talt om kommunikationsteorier og at skrive en god videnskabelig opgave…).

Er du blevet nysgerrig efter at vide lidt mere om den tre-årige bacheloruddannelse i digitale medier og design?

 

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.