Kreativitet er ikke et talent

Kreativitet er ikke et talent, men en måde at arbejde på ifølge den engelske skuespiller John Cleese. Det har jeg taget helhjertet til mig.

Hvis du ligesom jeg har tendens til at gå og fortælle dig selv, at “jeg er heller ikke særlig kreativ”, så brug de næste 36 minutter på at se denne inspirerende video, hvor John Cleese fortæller om kreativitet.

En kreativ proces førte til Totally Tits

En sommer, hvor jeg var på et fotokursus på en højskole, tog jeg et billede af noget flot graffiti. To farvestrålende skønheder med frithængende bryster under en lysekrone. Da jeg fik denne mandags opgave, som handlede om at bruge forskellige metoder til at arbejde kreativt og lave en magasinforside, så røg ordene “Totally Tits” ind på min lystavle. Jeg vidste lige præcis, at nu skulle damerne bruges.

Opgave: Find på en forening med et formål i overensstemmelse med Chindogu-ånden. Giv foreningen et navn og et slogan, og lav forsiden på deres næste magasin. Ladies and gentlemen, I give you “Totally Tits”:

Forsiden på magasinet Totally Tits
Foreningen er for australske kvindelige farmere, der driver free range-landbrug med kvæg.

Hvordan jeg landede på brysterne

Når jeg tænker over det, så tror jeg egentlig, at al idéudvikling indtil videre er foregået i grupper. Det her er første gang, jeg selv har udviklet et koncept, mens jeg har gået på ITU (2,5 måneder).  Jeg synes, at det er hyggeligere at arbejde i en gruppe, og der kommer også flere idéer på bordet, end jeg kan generere alene. Alligevel har det nu været spændende at stå med tøjlerne helt selv, og jeg er tilfreds med mit produkt.

Hvilke metoder brugte jeg, mens jeg arbejdede med idéen?

Min allerførste inspiration var billedet med de to damer, og ordene “Totally Tits” fulgte helt naturligt bare med. “Tits” bruger jeg i to retninger – 1: Bryster = australske kvindelige farmere og 2: Patter = yvere = køer. Det er min erfaring, at landmænd ikke er specielt fintfølende omkring at navngive ting, så yvere har jeg også hørt omtalt som patter.

Jeg så videoen med John Cleese og skrev mig kraftigt bag øret, at jeg ikke skal skyde idéer ned, MENS jeg brainstormer. Den kritiske stemme dræber det kreative flow.

Billedet af damerne og titlen “Totally Tits” røg ind i en collage i powerpoint, og så fyldte jeg ellers på med idéer hen over en uges tid. Jeg har fundet ud af, at idéerne kommer til mig, når jeg foretager mig noget fysisk, som en tur over i Netto, eller mens jeg står og kigger ned i en gryde med kogende broccoli. Alleroftest kommer de dog til mig, når jeg tror, jeg skal sove. Pling! Og en enlig pære bliver tændt i min hjerne, og så bobler alle mulige tanker ellers frem. Derfor har jeg nu en sort notesbog og en pen til at ligge på min natstol, så jeg kan skrive idéerne ned med det samme.

Jeg blev også inspireret af en anden metode, som vi havde hørt om til forelæsningen – at finde noget, der ikke har det fjerneste med emnet at gøre. Bedst som jeg stod og gloede ned i gryden med de grønne broccoli, strøg sætningen “a hand held device” ind på lystavlen. Aha, tænkte jeg, lad mig se, om jeg kan koble mobiltelefonterminologi med det at malke på god gammeldaws vis. Jeg søgte på nettet, fandt beskrivelserne for flere mobiltelefoner, og skrev dem ind i min collage.

Sidst på ugen nåede jeg op på at have et par idéer, som jeg kunne bruge – og endte med at vælge “Totally Tits”, fordi jeg havde det langt sjovest med at gå og finde på til det koncept.

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.