At samle data og forstå brugeren og sammenhængen

Contextual inquiry handler om at samle data og forstå brugeren i den sammenhæng, som han eller hun er i. 

Når man skal designe et eller andet, det kan f.eks. være et system, så er metoden contextual inquiry meget effektiv at bruge.

Hvad går metoden ud på?

Contextual inquiry bygger på fire principper:

  • Kontekst – for virkelig at forstå brugeren og den struktur, som hans eller hendes arbejdsproces består af, så interview brugeren i den kontekst, som arbejdsprocessen foregår i. Brug de artefakter, de arbejdsredskaber, som indgår i arbejdsprocessen. Vi husker bedre og bliver mere konkrete, når vi har noget i hånden.
  • Partnerskab – det er vigtigt, at du skaber en ånd af, at du og brugeren er partnere. Det er så nemt at falde ind i rollerne med at være interviewer / interviewet, men det er ikke tanken med contextual inquiry. Her er brugeren eksperten, og din rolle som interviewer er at spørge ind og afdække strukturen i arbejdsprocessen.
  • Oversættelse – du skal ikke kun tage observationer med dig fra interviewet, du skal også stille uddybende spørgsmål. Får du en designidé undervejs, så vend den med brugeren. På den måde får du både testet, om din idé vil fungere, men du får også  tjekket, om du har forstået strukturen i arbejdsprocessen.
  • Fokus – hvor skal du lægge fokus undervejs i interviewet? Det ved brugeren, for han eller hun er eksperten. Som designer ved du, hvilken eller hvilke dele af arbejdsprocessen, der er relevante for dit design.

Vi har været ude hos Lasse fra Dagli’Brugsen og bruge contextual inquiry-metoden

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.