Contextual inquiry hos Lasse fra Dagli’Brugsen

Line, Mads og jeg fik muligheden for at prøve metoden contextual inquiry af ved at besøge Lasse hos Dagli’Brugsen.

I denne øvelse var opgaven at forberede et interview, og bagefter skulle vi ud i den virkelige verden og prøve contextual inquiry-metoden af ved at  interviewe souschefen Lasse hos Dagli’Brugsen.

Erfaringer med at anvende metoden

Efter interviewet skrev vi en kort evaluering af de erfaringer, som vi fik med vores første forsøg med contextual inquiry:

1. Hvad fungerede og hvad var udfordrende ved at bruge metoden?

  • Udfordringen var at få Lasse væk fra at tale generelt til at tale konkret om sin arbejdsgang
  • Det var også udfordrende at finde ud af, hvad vi skulle spørge om
  • Det var udfordrende at nå at skrive noter
  • Det der fungerede var Lasses utrolige velvillighed til at svare på spørgsmål. Vi fik meget data med, og vi kunne dokumentere ved at tage billeder.

2. Hvilke typer af indblik kan man få ved at bruge Contextual inquiry?

  • Arbejdsprocesser, deres struktur
  • Vaner og hvorfor
  • Hvilke artefakter Lasse bruger i sit job (f.eks. håndterminal, pc og printer).

3. Hvad kan man ikke lære noget om ved at bruge metoden?

  • Kan ikke bruges ved travle arbejdsprocesser som f.eks. ekspedering af kunder. Som bruger ville det være svært for kassemanden både at udføre sit job og holde kontakt med os og kunderne. Processen ville tage længere tid, og det er jo ikke sikkert, at kunderne havde tid til det.

4. Hvordan kan I bruge jeres erfaringer fra CI i en designproces?

  • Når man får insider-indblikket kan man, hvad brugerne tænker om processen
  • Brugernes behov bliver kortlagt
  • Man kan konkret finde ud af, hvor der er behov for ændringer eller forbedringer
  • Vi kan også bruge vores erfaringer til at planlægge interviewet – skal det være noteform, video, dokumenteres via billeder. Hvordan vi møder brugerne og skaber en god og tryg atmosfære, at tidssætte interviewet, så brugerne ved, hvor lang tid det vil tage.

Lasse om LOT-numre på frugt og grønt

For visuelt at kunne dokumentere den arbejdsproces, som Lasse fortalte os om, tog vi en række billeder undervejs. Jeg har ikke spurgt Lasse om lov til at bruge billederne her på bloggen, så derfor vil jeg nøjes med at vise dig dette billede, hvor du ikke kan se, hvem han er. Vidste du f.eks., at frugt og grønt ikke har en datomærkning, men en LOT-mærkning?

Souschefen Lasse fortæller om LOT-numre
Lasse fortæller os om LOT-mærkning af frugt og grønt. Denne danske bladselleri kan holde sig frisk til mandag i uge 40.

 

Vær den første til at kommentere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *